WA Beperkt Casco

De WA beperkt Casco autoverzekering, ook wel de WA plus verzekering genoemd, is een vorm van dekking die afgesloten kan worden als aanvulling op de WA verzekering, de standaard die wettelijk verplicht is. Deze verzekeringsvorm kan als het midden tussen de Allrisk of WA casco en de gewone WA gezien worden. Bij WA beperkt casco wordt schade door een aantal uiteenlopende oorzaken gedekt, waaronder natuurramen, brand, kortsluiting en schade door rellen. De volledige lijst van situaties waarbij uw auto gedekt wordt kunt u vinden in de polisvoorwaarden van de verzekering. Het grootste verschil met de WA casco is dat de WA beperkt casco geen schade zal dekken die door de eigenaar van de auto zelf is veroorzaakt zoals botsingen en aanrijdingen. Beperkt casco wordt aangeraden als u over een auto beschikt die tussen 5 en 10 jaar oud is.

WA beperkt casco is een uitbreiding op de standaard WA verzekering. Dit gedeelte van de autoverzekering is voor iedereen die met een auto in Nederland rondrijdt verplicht. Zonder een autoverzekering bent u strafbaar. De WA verzekering is ook in uw eigen belang, dit gedeelte beschermt u tegen de kosten van de schade die u met uw auto aan andere voertuigen of andere mensen toebrengt. De WA verzekering betaalt de benadeelde partij dus als er iets gebeurt waar u bij schuldig bent. Zelfs als de verzekering niet verplicht zou zijn, zou het niet verstandig zijn om zonder een autoverzekering rond te rijden. In het geval van een ongeluk zou u verplicht zijn een enorm bedrag te betalen voor de schade aan een voertuig en de behandeling van eventuele verwondingen van de bestuurder en inzittenden van de andere auto.

De standaard WA verzekering kan niet alle schade aan uw auto dekken. Daarom is het in een aantal gevallen verstandig om deze basisverzekering uit te breiden met een casco verzekering die u aanvullend verzekerd voor een aantal situaties die schade veroorzaken bij uw auto. Bij WA-casco is het erg belangrijk om naar de polisvoorwaarden te kijken want bij deze vorm van autoverzekering kunnen er veel verschillen in de voorwaarden zijn bij verschillende aanbieders.

Een voordelige premie vinden is belangrijk. De prijs van de verzekering zegt echter niets over de polisvoorwaarden, die niet alleen verschillen tussen de verschillende vormen van autoverzekeringen maar ook tussen dezelfde vorm bij verschillende verzekeraars. Het is verstandig om een aantal factoren in overweging te nemen bij het vergelijken van de voorwaarden. De waarde van uw auto bijvoorbeeld speelt een grote rol. Is het verstandig om te kiezen voor een uitgebreide verzekering als de dagwaarde van uw auto na een aantal jaar flink is gedaald? Is er een mogelijkheid om een tweede auto op te nemen in de polis? Zal de verzekering ook schade aan de onderkant of ruiten dekken?

Daarnaast is het ook handig om de dekking in het buitenland te weten, bijvoorbeeld als u vaak op vakantie gaat met de auto. In het internationale autopaspoort kunt u vrijwel alle informatie hierover vinden. Op de kaart is te zien in welke landen opgelopen schade wordt vergoed. Andere zaken, zoals vervangend vervoer in het geval van ongeluk, maken vaak geen deel uit van een standaardverzekering.

Ook is het belangrijk om te kijken naar hoe de verzekering omgaat met schadevrije jaren. Het bonus/malus systeem kan vergeleken worden met een trap waarbij elke trede staat voor een bepaald kortingspercentage. Elk jaar dat u schadevrij rijdt zal u omhooggaan, maar in het geval van schade zal u een aantal treden terugvallen en zal uw premie direct een stuk duurder zijn. Daarnaast kunt u in sommige gevallen ook een boete verwachten. Het verschil tussen een no claim regeling en het bonus malus systeem is dat u bij een no claim regeling geen boete moet betalen na schade te hebben geclaimd. U gaat dan echter wel ook omlaag op de trap en de premie zal dus stijgen. Bij sommige verzekeringen kunt u een aantal keer per jaar schade claimen zonder achteruit te gaan in het systeem. Als u ooit schade heeft gereden en paar jaar later overstapt naar een andere verzekeraar is het belangrijk om het aantal schadevrije jaren op te vragen bij uw oude verzekeraar. De premie van de nieuwe verzekering is afhankelijk van dit aantal jaren en kan daardoor soms hoger uitvallen dan u gewend bent. Sommige verzekeraars kunnen u een aantal schadevrije jaren cadeau doen als u overstapt.

Lees ook:
Autoverzekering Vergelijken
Autoverzekering Vergelijken Online
Autoverzekering Berekenen
Autoverzekering Afsluiten
Goedkope Autoverzekering
Goedkoopste Autoverzekering
WA Verzekering
WA Beperkt Casco
WA Casco
All Risk Verzekering