Goedkope Autoverzekering

De beste manier om de goedkoopste autoverzekering te vinden die bij u past is om ze allemaal te vergelijken. De laatste tijd zijn er veel autoverzekeraars op de markt gekomen met scherpere premies dan de traditionele verzekeraars. Bij het uitkiezen van een autoverzekering is het naast de premie ook belangrijk om te kijken naar de polisvoorwaarden. Vooral bij aanschaf van een nieuwe auto of als uw auto minder dan 3 jaar oud is, kan een verzekering waarbij er meer schade wordt gedekt dan een standaard WA-verzekering, zoals een allrisk verzekering slim zijn. Als uw auto niet gloednieuw is maar ook niet oud (ouder dan acht jaar) kunt u voor een beperkt casco dekking gaan.

Als u uw auto nieuw heeft gekocht en de autoleeftijd minder dan drie jaar is, bent u verzekerd voor de nieuwwaarde van de auto. Als u een tweedehands auto heeft bent u tot drie jaar na de aankoopdatum verzekerd voor de aanschafwaarde. Dit geldt overigens alleen als uw auto bij aankoop jonger dan 6 jaar was. Daarnaast moet de auto gekocht zijn bij een bedrijf wat door de BOVAG/RDW erkend is. Als uw auto niet voldoet aan deze eisen bent u slechts verzekerd voor de vervangingswaarde van de auto plus een extra tien procent, met als maximum de aanschafwaarde. Bij het uitkiezen van uw autoverzekering kunt u naar de volgende factoren kijken als u geld wilt besparen:

Prijs/kwaliteit. Het is moeilijk om meteen een duidelijk antwoord te formuleren op de vraag wat de goedkoopste autoverzekering is voor uw auto. De kosten die verbonden zijn aan een autoverzekering zijn namelijk voor een groot deel afhankelijk van uw auto, de regio waar u woont, het aantal schadevrije jaren en het soort verzekering dat u af wilt sluiten. Toch kunt u vrij eenvoudig een duidelijk beeld krijgen door verschillende verzekeringen met elkaar online te vergelijken.

Het aantal schadevrije jaren. De premie die u betaald is voor een groot deel afhankelijk van het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. Hoe meer schadevrije jaren, hoe meer korting u kan krijgen op uw autoverzekering. De schadevrije jaren verlopen via een treden systeem. Elk jaar gaat u een trede omhoog en krijgt u daarvoor korting. Echter, op het moment dat u schade oploopt valt u een aantal treden naar beneden. Vaak staat elke trede voor een vaste korting van vijf procent op uw premie. Sommige verzekeraars zijn bereid een aantal kortingstreden cadeau te doen als u overstapt. Als u dit doet zal de verzekeraar een aantal fictieve jaren optellen bij uw aantal opgebouwde schadevrije jaren. Maar het is belangrijk om bij zulke aanboden ook de rest van de voorwaarden goed te bekijken.

Kleine reparaties voor eigen rekening nemen. Als uw auto kleine schade heeft opgelopen is het niet altijd verstandig om naar de verzekeraar te gaan. U kunt uw verzekeraar eerst laten berekenen of het misschien voordeliger voor u is als u de schade zelf repareert. Bij opgelopen schade zal u namelijk een aantal treden omlaag vallen bij het bonus/malus systeem wat zal resulteren in een hogere premie. Omdat kleine schade vaak niet al te veel kost om te laten repareren is het vaak slim om deze lage kosten voor uw eigen rekening te nemen en de schade alleen door de verzekeraar laten betalen als u terechtkomt in een serieus ongeluk.

Korting via werkgever. Bij particuliere verzekeringen bestaan er opties om korting te krijgen door collectieve contracten met ledenorganisaties en werkgevers. Ook bij autoverzekeringen bestaan er dit soort opties. Als u een collectieve autoverzekering afsluit kunt u soms wel tientallen procenten korting krijgen op uw verzekering. Als u zelf een werkgever bent en hierin geïnteresseerd bent, kunt u simpelweg contact opnemen om dit aan te vragen bij de desbetreffende verzekeraar.

Pakketkorting. Een aantal verzekeraars bieden een extra korting aan als u besluit bij hen meerdere verzekeringen af te sluiten. U ontvangt in dat geval een procentuele korting op al uw verzekeringen bij de desbetreffende verzekeraar.

In het geval dat u schade veroorzaakt aan anderen met uw auto, zal uw WA-verzekering de aansprakelijkheid voor de aangerichte schade dekken. De andere partij kan dan met uw verzekeringsmaatschappij contact op nemen om een schadevergoeding te bespreken. De WA-verzekering is voor alle motorvoertuigen in Nederland verplicht.

Lees ook:
Autoverzekering Vergelijken
Autoverzekering Vergelijken Online
Autoverzekering Berekenen Аutoverzekering kiezen
Autoverzekering Afsluiten
Goedkope Autoverzekering
Goedkoopste Autoverzekering Beste autoverzekering
WA Verzekering
WA Beperkt Casco
WA Casco
All Risk Verzekering