Goedkoopste Autoverzekering

Bij het uitkiezen van de goedkoopste autoverzekeringen is het belangrijk om een aantal factoren in gedachten te houden. De goedkoopste verzekering is niet altijd de beste optie, vooral als u over een nieuwe auto beschikt. Daarnaast is het naast de prijs ook van belang om de verschillende polisvoorwaarden met elkaar te vergelijken. Zo weet u zeker dat u een verzekering kiest die bij u past. De kosten van de autoverzekering zijn ook afhankelijk van uw woonregio en het aantal schadevrije jaren dat u heeft gespaard bij uw vorige verzekeraar.

Als eerste is het belangrijk om de juiste dekkingsgraad te kiezen. Er zijn drie vormen van dekkingen, de standaard WA-dekking, de WA beperkt Casco en de WA volledig casco. De standaard WA verzekering is vereist voor alle motorrijtuigen die in Nederland geregistreerd zijn. Deze dekking zal alleen in het geval van een ongeluk de schade die de tegenpartij oploopt vergoeden. Dit betrekt zowel de auto als de inzittenden. Het is zeer verstandig om nooit de weg op te gaan zonder de WA verzekering. U riskeert zowel een boete als een enorme schadevergoeding in het geval van een ongeluk. Deze vorm van dekking wordt vaak gebruikt voor oude (8+ jaar) of relatief goedkope auto’s.

De WA beperkt Casco of WA plus is, zoals de naam al zegt, een uitbreiding op de standaard WA verzekering die wettelijk verplicht is. Deze verzekering is een uitbreiding op de WA dekking. Bij de WA plus wordt schade gedekt die ontstaat door factoren waar u geen invloed op kunt hebben, zoals natuurrampen, rellen, brand en bliksem. Deze dekking kunt u het beste kiezen als uw auto jonger dan 8 jaar is of als u uw auto veilig wilt stellen voor zaken als kortsluiting, ruitbreuken en dergelijke.

Als laatste is er de WA volledig casco, die in de volksmond ook wel de Allrisk verzekering wordt genoemd. De Allrisk dekking is de meest uitgebreide dekking die u kunt kiezen. Bij deze dekking zal alle schade aan uw auto worden vergoed. Ook schade die veroorzaakt is door de eigenaar van de auto of gevallen waarbij de eigenaar als de schuldige wordt aangewezen zal door de verzekering worden vergoed. Deze vorm van dekking wordt alleen aangeraden bij een nieuwe of dure auto. Meestal is het verstandig deze dekking alleen voor drie jaar te gebruiken, want vaak zal de waarde van de auto na drie jaar zodanig gedaald zijn dat zelfs een volle vergoeding, bij een total loss, nog steeds niet hoger zal zijn dan de premie die u moet betalen. Na twee of drie jaar is het verstandig om over te stappen op de WA beperkt casco.

Als uw auto nieuw is met een leeftijd van drie jaar, bent u voor de nieuwwaarde van uw auto verzekerd. Dit gaat goed samen met de allrisk verzekering. Als uw auto niet nieuw is maar tweedehands bent u tot drie jaar na uw aankoop verzekerd voor de aanschafprijs, maar de auto mag niet ouder dan zes jaar zijn. De auto moet overigens bij een BOVAG/RDW autobedrijf zijn gekocht. Als dit niet het geval is zal uw auto slechts voor de vervangingswaarde plus 10 procent verzekerd zijn.

Na het kiezen van een juiste dekkingsgraad is het belangrijk om de polisvoorwaarden met elkaar te vergelijken. Verschillende verzekeraars gaan verschillend om met het aantal schadevrije jaren dat u heeft gespaard. Sommige verzekeraars bieden zelfs een aantal jaar cadeau als u overstapt. Het aantal schadevrije jaren heeft veel invloed op de hoogte van de premie die u moet betalen. Het bonus/malus systeem werkt als een trap. U gaat steeds omhoog voor elk jaar dat u zonder schade heeft gereden, maar zodra u schade claimt zal u een aantal treden terugvallen en zal uw premie verhoogd worden. Vaak is elke trede vijf procent korting waard. Het wordt aangeraden om hierdoor kleine reparaties voor eigen rekening te nemen in plaats van te claimen bij de verzekeraar. U kunt het beste eerst contact opnemen met uw verzekeraar en te kijken of het goedkoper zal zijn om de reparaties zelf te betalen. Sommige verzekeraars maken gebruik van een aangepast systeem waarbij u een aantal keer per jaar schade kan claimen zonder omlaag te gaan in het systeem. Hierbij zal de premie echter hoger zijn.

Lees ook:
Autoverzekering Vergelijken
Autoverzekering Vergelijken Online
Autoverzekering Berekenen
Autoverzekering Afsluiten
Goedkope Autoverzekering
Goedkoopste Autoverzekering
WA Verzekering
WA Beperkt Casco
WA Casco
All Risk Verzekering