Autoverzekering Vergelijken

Met behulp van de Autoverzekering Vergelijker 2019 kunt u eenvoudig en snel verschillende autoverzekeringen vergelijken. Dit kan u veel tijd besparen aangezien u niet elke individuele verzekeraar zult moeten vergelijken. Naast te kijken naar de kosten van de verzekering, de premie, is het ook belangrijk om te kijken naar de voorwaarden van de autoverzekering. De voorwaarden zijn minstens net zo belangrijk als de premie die u per maand betaalt. Na het selecteren van de premie kunt u daarna verschillende verzekeraars selecteren om hun voorwaarden te vergelijken. Een goedkoop lijkende verzekering kan eigenlijk duur zijn wanneer u geen goede dekking heeft in het geval van schade. Deze zogenaamde budgetverzekeringen lijken erg aantrekkelijk. De premie is lager dan van een standaardpolis. Echter, als u schade rijdt zal u te maken hebben met veel strengere regels voor het schadeherstel, hogere eigen risico, lagere vergoedingen en minder dekking voor vervangend vervoer.

Waarom autoverzekering vergelijken? In de afgelopen jaren is er een groot aantal autoverzekeraars bijgekomen op de markt die een scherpere premie aan kunnen bieden dan de traditionele autoverzekeraar. Er is veel concurrentie ontstaan tussen de autoverzekeraars. Dit is voor u als klant alleen maar profijt. Naast de lagere prijzen zijn ook de polisvoorwaarden van veel autoverzekeringen voor u gunstiger geworden, zoals een dagelijks opzegbare polis en geen eigen risico. Wat ook helpt is dat het opzeggen van uw huidige autoverzekering nu eenvoudig verloopt. Het hele proces van een overstap zal slechts enkele minuten duren.

Bij het uitkiezen van een autoverzekering is het belangrijk naar de volgende factoren te kijken:

Dekking. Wanneer u een auto koopt bent u standaard verplicht om een WA-verzekering te hebben. In het geval van een ongeluk zullen derden die schade lijden zo een vergoeding kunnen krijgen van uw verzekeraar. Deze WA-verzekering zal echter niet de schade dekking die uw eigen auto oploopt. Dit kan vooral erg vervelend zijn als u net een nieuwe auto heeft aangeschaft. Hierdoor is het erg verstandig om bij de aankoop van een nieuwe auto ervoor te kiezen om te gaan voor een beperkt allrisk dekking. Als uw auto ouder is dan drie jaar maar jonger dan 8 is het handiger om deze te verzekeren met een beperkt casco dekking.

Total loss schadevergoeding. Als een auto na een ongeluk zo beschadigd is dat het herstel duurder zal zijn dan de waarde van de auto, wordt de auto als total loss beschouwd. Als de auto total loss raakt door toedoen van de eigenaar van de auto wordt de schade niet vergoed door een beperkt casco dekking of een standaard WA-verzekering. In dit geval zal alleen een allrisk verzekering de huidige dagwaarde van de auto vergoeden. Deze verzekering kan vooral handig zijn bij een net aangeschafte gloednieuwe auto, omdat veel verzekeraars in het eerste jaar de nieuwwaarde van uw auto vergoeden.

Ook is het belangrijk te kijken naar de voorwaarden die te maken hebben met schadevrije jaren. Voor elk schadevrij jaar zal u een tredenkorting op uw premie ontvangen van uw verzekeraar. Als u echter schade maakt zal u een aantal treden terugzakken in het systeem, wat ook het bonus/malus systeem wordt genoemd. Het aantal treden dat u omlaaggaat in het geval van schade kan per verzekeraar erg verschillen. Vaak komt het voor dat een autoverzekering met een aantrekkelijke, goedkope premie een grote terugval heeft in geval van schade.

Als u vaak op vakantie naar het buitenland gaat met uw auto kan het handig zijn om ook uw dekking in het buitenland te weten. Op de groene kaart, de internationale autopaspoort, kunt u de meeste informatie hierover vinden. U kunt op de kaart duidelijk zien waar de groene kaart geldig is en opgelopen schade door de verzekeraar wordt vergoed. Echter, andere zaken zoals service bij pech en vervangend vervoer, zijn niet deel van een standaardverzekering. Het is daarom handig om uw voorwaarden met betrekking tot deze onderwerpen goed door te nemen als u van plan bent om naar het buitenland te reizen.

Als laatste is het ook belangrijk om een inzittendenverzekering te bekijken, waarbij ook medepassagiers verzekerd zijn in geval van schade. Echter inzittenden zijn al meeverzekerd en kunnen eventuele opgelopen schade verhalen op de WA-verzekering van de bestuurder. In het geval van een ongeluk kan dit ook de andere bestuurder zijn, als het ongeluk door hem/haar is veroorzaakt. Er is slechts een uitzondering: als er geen schuldige kan worden aangewezen. In zo’n geval zal de WA-verzekering alleen een vergoeding aan de bestuurder geven.

Lees ook:
Autoverzekering Vergelijken
Autoverzekering Vergelijken Online
Autoverzekering Berekenen
Autoverzekering Afsluiten
Goedkope Autoverzekering
Goedkoopste Autoverzekering
WA Verzekering
WA Beperkt Casco
WA Casco
All Risk Verzekering